Welkom

← Naar de verzameling

ik maak verfdingen omdat het prachtig is om te doen.
ik maak verfdingen omdat er een onoverkomelijke innerlijk dwang is om te schilderen.
ik maak verfdingen omdat het het moeilijkste is om te doen.
ik maak verfdingen omdat het het makkelijkste is om te doen.

jo

Jo en Josie, Debije en Arnoys, man en vrouw, haan en geit, yang en yin. Roer de kwaliteiten van hem en haar door elkaar en er ontstaat een Jo & Josie. Een verfding. Origineel, kleurrijk, anders. Een eigen weg, een eigen stijl.

Jo Debije móet schilderen, hij kan niet zonder. Al zijn hele leven schildert hij; de creativiteit spuit hem onophoudelijk uit de oren. De laatste jaren is dat zo overheersend en succesvol dat hij alleen nog maar schildert. “De hele dag zijn we met kunst bezig. We wonen lekker groot en afgezonderd. Overal staan schilderdingen.” Schilderen is zijn lust en zijn leven.

Daar waar Jo autodidact is, doorliep Josie twee kunstacademies: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. “Ik heb jarenlang in de mediawereld in Hilversum gewerkt. De hectiek van de televisie, dat is een heel contrast met de sereniteit waarin we nu werken.”

Welkom bij de selectie van onze schilderijen, door Jo liefkozend ‘verfdingen’ genaamd. Meer zien, in het echt zien of meer weten?
Neem contact op. Veel kijk plezier!